Pinnye kastélykert környezetrendezése és Arany J. u. ágyás kialakítása

  1. 03. 13.

 

PROJEKTADATLAP

Pinnye Község Önkormányzata a „Pinnye kastélykert környezetrendezése és Arany J. u. ágyás kialakítása” című TOP_PLUSZ-1.2.1-21-GM1-2022-00096 kódszámú „Élhető települések” című és „TOP_PLUSZ-1.2.1-21” kódszámú felhívás alapján valósítja meg a nevezett projektet.

Pályázati konstrukció: kódszámú „Élhető települések” című és „TOP_PLUSZ-1.2.1-21”

Pályázat címe: „Pinnye kastélykert környezetrendezése és Arany J. u. ágyás kialakítása” című TOP_PLUSZ-1.2.1-21-GM1-2022-00096

Kedvezményezett neve: Pinnye Község Önkormányzata

Kedvezményezett címe: 9481 Pinnye, Arany János u. 15.

Konzorciumi partnerek: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Önkormányzati Hivatal

Elnyert támogatás: 29 635 174 forint

Támogatás intenzitása: 100%

Finanszírozó alap: Európai Regionális Fejlesztési Alap

A projekt célja:

Pinnye kastélykert környezetrendezése és Arany J. u. ágyás kialakítása

Közreműködő szervezet: Magyar Államkincstár Győr-Moson-Sopron Vármegyei Igazgatósága

Kapcsolat: Farkas Tamás polgármester

Projekt zárása: 2024.06.30.

PROJEKT BEMUTATÁSA:

Pinnye Község Önkormányzata a Rákóczi utcában kívánja megvalósítani a közösségi és rendezvénytér fedetlen kibővítését, illetve a meglévő a parkot keresztbe szelő járda és az újonnan kialakított rendezvénytér térkőburkolattal való összekötését. A kastélyépület északi oldalán is egy térköves járda kerül kialakításra, amely a több irányú megközelíthetőséget biztosítja. A projekt részét képezi a parkban kialakuló háromszög alaprajzú ágyás cserjékkel történő betelepítése és a déli szomszéd lehatárolására szolgáló magasabb cserjeágy kialakítása. Beszerzésre kerül egy mobil színpad, mellyel a rendezvények során eddig bérelt színpad helyettesíthető. Kialakításra kerül továbbá a kastély épület déli öblében járda, szegélyezéssel, rendezve a meglévő lépcsők előtti burkolatokat. A beruházás részét képezi a kastély épület öblében található ágyás kialakítása is.